Varför är det viktigt med en välfungerande ventilation?

Det sägs att vi svenskar spenderar så mycket som 90 procent av vår tid inomhus. Just därför är det oerhört viktigt att ha en fungerande ventilation där hemma eller på kontoret. Dålig inomhusluft kan nämligen leda till ohälsa, bland annat i form av astma och olika typer av allergier. Undvik därför att drabbas av detta genom att se till att ha en välfungerande ventilation. Det vinner alla som tänkt vistas i den inomhusmiljö det gäller mycket på i längden. Men hur vet man då ifall ens ventilation fungerar som den ska eller inte? I många fall går det att känna av ifall man har dålig luft inomhus, något som i sin tur utan tvekan tyder på att ventilationen inte fungerar som den ska. Det finns dock även en mängd andra sätt som du kan kontrollera detta på. Bland annat kan du undersöka hur lång tid det tar för imman på din badrumsspegel att försvinna efter det att du tagit en dusch. Tar det 10 minuter eller mer är det ett tecken på att du inte har en välfungerande ventilering.

Andra saker som tyder på dålig ventilering

En annan sak som tyder på att du har dålig ventilering är att det blir imma på insidan av dina fönster när det är varmare än 10 minusgrader utomhus. Det kan också vara så att du duschar, går till jobbet och märker att den handduk du använde fortfarande är fuktig när du kommer hem.

Brukar du vakna med huvudvärk?

Brukar du ofta vakna med huvudvärk utan att veta vad det beror på? Då kan också detta tyda på att din ventilering inte fungerar som den ska. Det kan också vara så att ditt sovrum blir instängt och kvalmigt när du stänger dörren till det. Oavsett vilket av dessa symptom du känner av är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig med att ta reda på ifall din ventilering fungerar på ett riktigt sätt eller inte.